Κουφωματα Ενεργειακα Pvc σε Καταπληκτικες Τιμες και Ποιοτητα

Γνωρίζατε ότι,

Tα κουφώματα είναι ο αδύναμος κρίκος στο περίβλημα του σπιτιού σας; Αν και στα κουφώματα αντιστοιχεί μόλις στο 8% του κελύφους του κτιρίου, ευθύνονται κατά μέσο όρο για το 40% της απώλειας θερμικής ενέργειας.
Είτε σε νέα κατασκευή ή για αντικατάσταση κουφωμάτων – επιλέξτε ενεργειακα κουφωματα pvc. Επιλέγοντας τα σωστά συνθετικα κουφωμ0188166001413981952ατα εξασφαλίζετε ξεγνοιασιά θαλπωρή και άνεση στο σπιτικό σας για διάστημα έως και 30 χρόνια και κάνετε μεγάλη οικονομία, αφού :

  • μειώνετε τα έξοδα θέρμανσης – ψύξης  και προφυλάσσετε το πορτοφόλι σας
  • απολαμβάνετε ποιότητα διαβίωσης χωρίς έγνοιες συντήρησης
  • ελαχιστοποιείτε τις εκπομπές CO2 και προστατεύετε το περιβάλλον
  • διαφυλάττετε αποθέματα ορυκτών πόρων όπως πετρέλαιο και λιγνίτης για τις επόμενες γενιές

Ενεργειακα Κουφωματα και Κρατικες Επιδοτησεις

Το κράτος, σας υποστηρίζει με διάφορα προγράμματα επιδότησης στην αντικατασταση κουφωματων ή ακόμα και στις νεόκτιστες κατοικίες.

Για όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα, που είναι εναρμονισμένα με τον ισχύοντα  κανονισμό εξοικονόμησης ενέργειας της ευρωπαϊκής ένωσης, μπορείτε να ενημερωθείτε από τις αρμόδιες αρχές, τις τράπεζες και τους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”:

exoikonomisi.ypeka.gr

4  πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις ώστε τα κουφώματα που θα αγοράσεις να σου παρέχουν 60% ή περισσότερο εξοικονόμηση ενέργειας, εγγυημένα

Προκειμένου τα κουφώματα που θα αγοράσεις να είναι πραγματικά ενεργειακα κουφωματα και όχι μόνον στα λόγια θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στα εξής 4 πράγματα

Στον Συντελεστής θερμοπερατότητας των προφίλ

Στον συντελεστή θερμοπερατότητας του τζαμιού

Στον Μηχανισμό περιμετρικού κλειδώματος

Στην Σωστή Τοποθέτηση και την εφαρμογή κατάλληλων στεγανωτικών και μονωτικών υλικών.

Παρακάτω αναλύω

  1. Πρέπει να ξέρεις την σημασία του συντελεστή θερμοπερατότητας Uf ο οποίος αναφέρεται στα πλαίσια,  και του συντελεστή Ug που αναφέρεται στους υαλοπίνακες, αυτοί οι 2 συντελεστές  καθορίζουν τις θερμικές απώλειες που θα έχουν τα κουφώματα σας.Όσο μικρότερες είναι αυτές οι τιμές τόσο λιγότερες θερμικές απώλειες θα έχετε, και εξηγώ ότι μια τυπική σειρά κουφωμάτων αλουμινίου χωρίς θερμοδιακοπή έχει συντελεστή θερμοπερατότητας Uf=7 W/m2K ενώ μια σειρά συνθετικα κουφωματα έχει Uf=1,3 W/m2K εδώ βλέπουμε κατ αρχήν την μεγάλη διαφορά που μπορεί να υπάρχει όσον αφορά την θερμομόνωση μεταξύ των κουφωμάτων αλουμινίου και στα συνθετικα κουφωματα, βεβαίως υπάρχουν και σειρές αλουμινίου με θερμοδιακοπή που ο συντελεστής θερμοπαιρατότητας  είναι 2,9W/m2K αλλά με κόστος ιδιαίτερα αυξημένο και σε καμία περίπτωση δεν φτάσει το Uf=1,3 ή το Uf=0,7 που αποδίδουν τα  κουφωματα pvc.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε τον συντελεστή θερμοπαιρατότητας των τζαμιών, ένας διπλός υαλοπίνακας 4/16/4 έχεις συντελεστή θερμοπαιρατότητας έχει  Ug=2,9 W/m2K ενώ ένα διπλός ενεργειακός υαλοπίνακας 4/16/4 με μαλακή επίστρωση και αέριο argon στο διάκενο έχει συντελεστή θερμοπαιρατότητας  Ug=1,1 W/m2K, επίσης βλέπουμε πόσο μεγάλες αποκλίσεις μπορεί να υπάρχουν από υαλοπίνακα σε υαλοπίνακα και συνολικά από κούφωμα σε κούφωμα όσον αφορά το άθροισμα των συντελεστών θερμοπαιρατότητας (Uf πλαισίων + Ug τζαμιών) και κατά συνέπια τις διαφορές στην εξοικονόμηση ενέργειας που μπορούν να μας προσφέρουν τα κουφωματα ανάλογα αν είναι αλουμινίου, αλουμινίου με θερμοδιακοπή ή κουφωματα pvc και τι τύπο τζαμιών έχουν.

Επομένως η επιλογή του κατάλληλου τύπου κουφωμάτων με χαμηλό συντελεστή Uf  σε συνδυασμό με ενεργειακό υαλοπίνακα με επίσης χαμηλό Ug έχουμε ένα πολύ δυνατό πακέτο, και μόνο τότε μπούμε να τα χαρακτηρίσουμε ενεργειακα κουφωματα, μας προσφέρουν δηλαδή οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπια στην τσέπη μας.

  1. Οπωσδήποτε την εφαρμογή περιμετρικού μηχανισμού και όχι απλού συμβατικού, και αυτό γιατί με τον περιμετρικό μηχανισμό ο οποίος κλειδώνει το κούφωμα σε έως 18 σημεία έχουμε καλύτερες εφαρμογές, εφαρμόζουν δηλαδή καλύτερα και πιο σφικτά τα λάστιχα και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βάλουν νερό, αέρα και κρύο.
  2. Μεγάλη σημασία έχει και η σωστή τοποθέτηση και το σωστό αλφάδιασμα στα ενεργειακα κουφωματα για να έχουμε παντού της κατάλληλες εφαρμογές.
  3. Εξίσου σημαντικό για τα ενεργειακα κουφωματα κατά την τοποθέτησή τους είναι η χρήση των κατάλληλων στεγνωτικών και μονωτικών υλικών ανάμεσα στην κάσα του κουφώματος και την τοιχοποιία ,και συγκεκριμένα οπωσδήποτε την χρήση αφρού πολυουρεθάνης με τον οποίο θα γεμίσετε τα κενά που υπάρχουν στην δεξιά, στην αριστερή και στην πάνω πλευρά μεταξύ της κάσας και του τοίχου, με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε επιπλέων θερμομόνωση και ηχομόνωση. Στην κάτω πλευρά του κουφώματος εκεί που πατάει η κάσα στην μαρμαροποδιά εφαρμόζετε ουδέτερη σιλικόνη ή αρμόκολα στεγάνωσης ώστε τα ενεργειακα κουφωματα σας να μην βάλουν ποτέ νερό και αέρα.

Ενεργειακα Κουφωματα με υψηλα Standards ποιοτητας

Επωφεληθείτε από τα ενεργειακα κουφωματα που μπορούμε να σας προσφέρουμε και επικοινωνήστε μαζί μας για λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη συνεργασίας μαζί μας. Εκσυγχρονίζοντας συνεχώς την προσφορά μας, η εταιρεία μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων.

Όλα έχουν ένα κοινό στοιχείο – την υψηλότερη ποιότητα, την οποία έχει εδώ και 15 χρόνια και η οποία παραμένει το σήμα κατατεθέν της Eco bau. Αυτό που μας κάνει μοναδικούς είναι η σταθερή ανάπτυξη και η προσαρμογή στην αγορά που αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας.