Sharing is caring!

Ψάχνετε για να αγοράσετε κουφώματα αλλά έχετε μπερδευτεί ή φοβάστε για το αποτέλεσμα?

Σας φαίνεται δύσκολη η επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων?

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και όλα θα ξεκαθαρίσουν αμέσως.

Πιστεύετε ότι:

 1. Είναι πάρα πολλές οι πληροφορίες?
 2. Χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο για την αγορά τους?
 3. Υπάρχουν πληροφορίες που δεν αποκαλύπτονται και ο κάθε κατασκευαστής λέει ότι θέλει ανάλογα με τι τον συμφέρει?
 4. Θα Πετσικάρουν και θα κρεμάσουν?
 5. Δεν θα σας τοποθετήσουν σωστά τα κουφώματα?
 6. Θα Ξεθωριάσουν από τον ήλιο?
 7. Δεν θα λειτουργούν σωστά?

Αισθάνεστε

 1. Αβέβαιοι για το αποτέλεσμα?
 2. Μπερδεμένοι από τις πολλές επιλογές?
 3. Δεν θέλετε να πιαστείτε κορόιδα?
 4. Φοβάστε την αποτυχία?
 5. Φοβάστε την σύγχυση?
 6. Φοβάστε την αναστάτωση, την σκόνη, τις ζημιές και τα μερεμέτια στην περίπτωση αντικατάστασης?

Θα θέλατε

 1. Τα νέα σας κουφώματα να αντέχουν στον χρόνο?
 2. Σωστή, καθαρή και χωρίς ζημιές τοποθέτηση όταν πρόκειται για αντικατάσταση?
 3. Θερμομονωτικά και απόλυτα στεγανά κουφώματα?
 4. Στιβαρά και γερά κουφώματα?
 5. Να αισθάνεστε ασφάλειας από του διαρρήκτες?
 6. Να γλυτώσετε από την υγρασία και το κρύο?
 7. Να είναι εύκολα και λειτουργικά στην χρήση τους?
 8. Να βρείτε ποιότητα σε καλή τιμή?
 9. Συνέπεια στην παράδοση και στην ποιότητα που συμφωνήσατε?

Δεν γνωρίζετε

 1. Πια έχουν την καλύτερη αντοχή στον χρόνο?
 2. Αν Πετσικάρουν?
 3. Πια έχουν την καλύτερη θερμομόνωση?
 4. Αν Έχουν καλή τιμή?
 5. Τι να επιλέξετε κουφώματα Αλουμινίου ή συνθετικά?
 6. Αν αντέχουν δίπλα στην θάλασσα?
 7. Πως γίνετε η σωστή τοποθέτηση
 8. Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αντικατάσταση?

Tα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα.

Είναι φυσικό να έχετε όλες αυτές τις απορίες και να σας διακατέχουν όλα αυτά τα συναισθήματα σχετικά με την διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των κουφωμάτων για την κατοικία σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελληνική αγορά κουφωμάτων το τοπίο είναι θολό.

Κρίσιμη είναι η αγορά των κατάλληλων κουφωμάτων καθώς και η επιλογή του κατάλληλου κατασκευαστή προκειμένου να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην μπείτε σε περιπέτειες.

Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ή έμποροι που λένε ότι έχουν πιστοποίηση, κατασκευάζουν  όμως κουφώματα ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο(όχι πάντα με τον σωστό) χρησιμοποιώντας υλικά και μέρη που είναι πολλές φορές δεύτερης ποιότητας με χαμηλότερο κόστος (μηχανισμούς – τζάμια – εξαρτήματα κλπ.) και χωρίς να ακολουθούν ως όφειλαν τις προδιαγραφές που έχει ορίσει ο παραγωγός των συστημάτων πορτών και παραθύρων γιατί πολύ απλά τους δίδετε μια πιστοποίηση και από εκεί και πέρα δεν του ελέγχει κανένας όπως γίνετε στο εξωτερικό, παρόλα αυτά θα σας πουν ότι τα δικά τους κουφώματα είναι τα καλύτερα και με επιχειρήματα μάλιστα, κρύβοντας σας την αλήθεια με στόχο να σας πουλήσουν.

Εμείς εδώ στην Eco Bau θα σου πούμε και εμείς ότι τα δικά μας κουφώματα είναι τα καλύτερα αλλά θα σου πούμε το Γιατί!! και θα χρησιμοποιήσουμε αριθμούς και οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα.

Αρχικά ας απαντήσουμε στο ερώτημα πια κουφώματα είναι καλύτερα? Τα Κουφώματα PVC ή Τα Κουφώματα Αλουμινίου? Διαβάστε το σχετικό άρθρο κάνοντας κλικ εδώ (link στο άρθρο στο blog Συνθετικά κουφώματα PVC ή Κουφώματα Αλουμινίου?) και θα καταλάβετε αμέσως γιατί τα Κουφώματα PVC είναι καλύτερα από τα Κουφώματα Αλουμινίου στα 5 παρακάτω σημεία σύγκρισης.

Θερμομόνωση/ Ηχομόνωση/ Ασφάλεια/ Αντοχή στο χρόνο/ Τιμή αγοράς.

Εμείς εδώ στην Eco Bau το κάνουμε διαφορετικά από όλους τους άλλους που πουλάνε κουφώματα PVC, προσφέρουμε Συνθετικά κουφώματα PVC του Γερμανικού οίκου Aluplast και είμαστε η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που τα κουφώματα μας κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής κουφωμάτων PVC της Ευρώπης την Eko Okna.(link στην αρχική της Eko Okna) το οποίο βρίσκετε στην πόλη Katowice στην Νοτιοδυτική Πολωνία στα σύνορα με Τσεχία και Γερμανία. Ακριβός επειδή προμηθευτής μας είναι το εν λόγο εργοστάσιο προσφέρουμε στους πελάτες μας τα παρακάτω πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ!!!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ!!

 • Ο πρώτος λόγος είναι η τιμές στα κουφώματα PVC , λόγο του μεγέθους και της υπέρ αυτοματοποιημένης παραγωγής που διαθέτη η Eko Okna(προμηθευτής μας στην Πολωνία) με δυνατότητα παραγωγής 8.000 m2 σε κουφώματα PVC(σε μια βάρδια) σε συνδυασμό με τα χαμηλά εργατικά που επικρατούν εκεί μας προφέρει τιμές σε κουφώματα PVC πολύ χαμηλές, αυτό επιτρέπει και σε εμάς με την σειρά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα οι προσφορές μας να είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην Ελληνική αγορά, συγκρίνοντας πάντα κορυφαίας ποιότητα Συνθετικά κουφώματα PVC.
 • Παράλληλα με τις ανταγωνιστικές τιμές προσφέρετε και ποιότητα κατασκευής, το εν λόγο εργοστάσιο παραγωγής κουφωμάτων PVC είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη με εξαγωγές σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου σε χώρες με κλίμα πολύ πιο θερμό αλλά και πολύ πιο ψυχρό από αυτό της Ελλάδας, Επίσης είναι ο Νο1 συνεργάτης της Aluplast στην κατασκευή κουφωμάτων παγκοσμίως και ακολουθεί κατά γράμμα της οδηγίες(προδιαγραφές) της Aluplast ώστε τα κουφώματα PVC που προσφέρει να κάνουν σωστά την δουλειά τους για πολλά-πολλά χρόνια. Επίσης Όλα τα μέρη, τα εξαρτήματα και οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αντίθετα εδώ στην Ελλάδα τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής προκειμένου να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος παραγωγής ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό χρησιμοποιούν υλικά που δεν είναι Α ποιότητας μόνον και μόνον λόγο της τιμής τους, αυτό όμως όπως καταλαβαίνετε έχει αντίκτυπο στην λειτουργικότητα και την αντοχή στον χρόνο που έχουν τα κουφώματα που προσφέρουν.
 • Τα κουφώματα PVC που προσφέρουμε: ΔΕΝ ΚΡΕΜΑΝΕ/ ΔΕΝ ΠΕΤΣΙΚΑΡΟΥΝ/ ΔΕΝ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ/ ΔΕΝ ΞΕΘΩΡΙΑΖΟΥΝ/ ΔΕΝ ΥΔΡΩΣΤΑΤΟΥΝ.
 • Ρομποτικά Μηχανήματα παραγωγής με τεχνολογία V-PERFECT, Είναι η μοναδική τεχνολογία παγκοσμίως με την οποία η συγκόλληση των πλαισίων είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη ενώ οι ραφές στις γωνίες είναι σχεδόν αόρατες προσφέροντας έτσι αισθητικά τέλεια κουφώματα PVC(ισχύει για τις σειρές Ideal 5000/ Ideal 8000 και energeto 8000)
 • Απόλυτη συνέπεια στον χρόνο παράδοσης, Είμαστε συνεπείς σε ποσοστό 99,9% στον χρόνο παράδοσης πολύ απλά γιατί ο προμηθευτής μας δεν παρεκκλίνει ποτέ από τον προκαθορισμένο χρόνο παράδοσης των κουφωμάτων.
 • Προσφέρουμε Μεγάλη ποικιλία σε Χρώματα(link) με 12 χρόνια Εγγύηση, συνολικά 50 απομιμήσεις ξύλου και πάνω από 250 Ral αποχρώσεις ακόμη και σε διχρωμίες είναι διαθέσιμες στα κουφώματα PVC που προσφέρουμε, όταν στην πλειοψηφία των ανταγωνιστών δεν θα βρείτε διαθέσιμα πάνω από συνολικά 10 χρώματα.
 • Απίστευτα Μεγάλη ποικιλία σε Yαλοπίνακες(link), Ενεργειακά διπλά, τριπλά ενεργειακά, triplex και Ηχομονωτικά τζάμια για να καλύψουμε τις δικές σας ανάγκες.
 • Μεγάλη ποικιλία σε συστήματα ασφάλειας και σκίασης όπως Παντζούρια παραδοσιακού τύπου(link)/ Ρολά ασφαλείας(link) και εσωτερικά σκιάδια(link)σε πολλά σχέδια και χρώματα.

Εμείς οι άνθρωποι της Eco Bau συμβάλουμε με την σειρά μας καθοριστικά στην ολοκλήρωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.

Πέρα από το γεγονός ότι σας προσφέρουμε τα καλύτερα κουφώματα PVC στην καλύτερη τιμή της αγοράς ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ!!! Παρέχουμε μια σειρά από υπηρεσίες που θα σας κάνουν πραγματικούς οπαδούς μας.

ΝΑ ΠΩΣ!!

Ερχόμαστε στον χώρο, σας μετράμε τα ανοίγματα και στέλνουμε τις διαστάσεις στον προμηθευτή μας όπου κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου τα κουφώματα και εισάγονται στην Ελλάδα με φορτηγά διεθνών μεταφορών τέλεια συσκευασμένα με απόλυτη ασφάλεια. Κάθε εβδομάδα έχουμε παραλαβές με νέες παραγγελίες.

Είμαστε Σπεσιαλίστες στην διαχείριση της παραγγελίας σας από την στιγμή που θα ζητήσετε προσφορά έως και την παράδοση της παραγγελία σας με εκπληκτική τοποθέτηση σύμφωνα με τις τεχνικές της επιστήμης χωρίς εκκρεμότητες και καθυστερήσεις.

Πιο συγκεκριμένα σας προσφέρουμε

 • Πανελλαδική εξυπηρέτηση Αναλαμβάνουμε μικρές ή πολύ μεγάλες παραγγελίες σε ολόκληρη την χώρα.
 • Άμεση Τηλεφωνική εξυπηρέτηση Για κάθε σας ανάγκη από έμπειρους συνεργάτες στο 215 215 2162
 • On Line προσφορά Αυθημερόν Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που υπάρχει μέσα στην σελίδα μας στο internet (link στην φόρμα προσφοράς).
 • Η σελίδα μας στο Internet Για την οποία είμαστε περήφανοι και είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που πιθανών να χρειάζεστε.
 • Σύγχρονος Εκθεσιακός χώρος Στην διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 292 στην Καλλιθέα όπου θα σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας, θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και θα σας δώσουμε προσφορά.
 • Αυτοματοποιημένος μηχανισμός επικοινωνίας Μεταξύ εσάς και της εταιρείας μας για να ενημερώνεστε άμεσα βήμα-βήμα για την εξέλιξη της παραγγελίας σας ως το τέλος.
 • Είμαστε συνεπείς Σε ποσοστό 99,9%, Ότι λέμε το κάνουμε.
 • Είμαστε Σπεσιαλίστες Στην τοποθέτησης κουφωμάτων, αγαπάμε την δουλειά μας την οποία έχουμε πάει σε άλλο LEVEL, θα παραδώσουμε την παραγγελία σας ολοκληρωμένη on time, χωρίς εκκρεμότητες και καθυστερήσεις.
 • All around Service Από την πρώτη σας επαφή μαζί μας και για μια ζωή, θα είμαστε κοντά σας ότι και αν προκύψει.
 • Διαθεσιμότητα σε εξαρτήματα Για να καλύψουμε άμεσα κάθε ανάγκη σας.

4 βασικά σημεία σύγκρισης που δεν πρέπει να αγνοήσεις όταν επιλέγεις κουφώματα τα οποία θα σε οδηγήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

 1. Προσοχή στον συντελεστή θερμοπερατότητας Uw των κουφωμάτων σας. Στην προσφορά που θα λάβετε πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφετε ξεχωριστά για κάθε κούφωμα η τιμή Uw. Είναι ο συντελεστής που προσδιορίζει της θερμικές απώλειες που έχει η συγκεκριμένη σειρά κουφωμάτων σε συνδυασμό με τον υαλοπίνακα που θα την πλαισιώσει, όσο πιο χαμηλός είναι αυτός ο συντελεστής τόσο λιγότερες θερμικές απώλειες θα έχουν τα κουφώματα σας και τόσο περισσότερο θα εξοικονομείτε χρήματα στην τσέπη σας. Ενδεικτικά μια κρύα σειρά (χωρίς θερμοδιακοπή) κουφωμάτων αλουμινίου έχει συντελεστή 7 w/m2K, μια σειρά κουφωμάτων αλουμινίου με θερμοδιακοπή έχει συντελεστή από 3 έως 2w/m2K ενώ μια σειρά συνθετικών κουφωμάτων έχει από 1,3 w/m2K έως και 0,6 w/m2k
 2. Εξίσου σημαντικό είναι και η Ηχομόνωση που προσφέρουν η οποία μετριέται σε dB, η τιμή αυτή όταν αναγράφετε στα χαρακτηριστικά του κουφώματος καταδεικνύει την δυνατότητα Ηχομείωσεις που έχει η συγκεκριμένη σειρά κουφωμάτων και ο συγκεκριμένος Υαλοπίνακας. Αν για παράδειγμα με ανοιχτά παράθυρα φτάνουν στα αυτιά μας 75dB θορύβου και έχουμε παράθυρα με δυνατότητα Ηχομείωσεις 40dB τότε αν τα κλείσουμε στα αυτιά μας θα φτάνουν μόνον τα 20dB, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο ήχος που φτάνει στα αυτιά μας είναι μειωμένος στο 1/24 του πραγματικού θορύβου.
 3. Βεβαιωθείτε ότι τα κουφώματά σας θα έχουν περιμετρικό μηχανισμό Γερμανικής προέλευσης ο οποίος θα αντέξει περισσότερο στην χρήση και θα σας προσφέρει καλύτερη ασφάλεια κατά της διαρρήξεως καθώς και καλύτερες εφαρμογές στα λάστιχα, δηλαδή καλύτερη Θερμομόνωση και Ηχομόνωση, οι καλύτεροι μηχανισμοί είναι της εταιρείας Maco και της Roto
 4. Ρωτήστε πόσα χρόνια εγγύηση Καλής λειτουργίας και Αντοχής Υλικών σας δίνουν για τα κουφώματα που πρόκειται να αγοράσετε.

3 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς και που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν πράξη από το συνεργείο τοποθέτησης των κουφωμάτων σας για να μην βάζουν ποτέ νερό ή αέρα, εγγυημένα.

 1. Σωστό αλφάδιασμα της κάσας με ακρίβεια χιλιοστού και στις δυο διστάσεις οριζόντια και κάθετα για να κλείνουν τα κουφώματα σας σωστά και να έχουμε τις κατάλληλες εφαρμογές στα λάστιχα στεγάνωσης.
 2. Κατά την τοποθέτηση του κουφώματος σε καθαρό μάρμαρο απαλλαγμένο από σκόνες/μπογιές ή σοφάδες πρέπει να εφαρμόζετε αρμόκολα στεγάνωσης, κατόπιν τούτου τοποθετείτε το κούφωμα στην θέση του και πάνω στην κόλα έτσι ώστε αυτή να ξεχειλίσει, στην συνέχεια αφήνουμε την αρμόκολα να στεγνώσει και αφαιρούμε ότι περισσεύει με μια φαλτσέτα.
 3. Οποσδήποτε πρέπει να Χρησιμοποιηθεί αφρός πολυουρεθάνης για να γεμίσουν όλα τα κενά που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στα πλαίσια του κουφώματος και την τοιχοποιία (δεξιά – αριστερά και πάνω μέρος της κάσας),ο αφρός ελεγχόμενης διόγκωσης είναι ένα καταπληκτικό υλικό και εγγυάται την επιπλέων στήριξη καθώς επίσης προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση και στεγανωση στα σημεία που εφαρμόζετε ανάμεσα στην τοιχοποιία και τα πλαίσια του κουφώματος δηλαδή.

Επιπλέον Σημαντικές πληροφορίες

 1. Προσοχή στο πάχος του χάλυβα που υπάρχει εσωτερικά στο συνθετικό προφίλ, αυτό κάνει όλη την δουλειά και κρατά το κούφωμα σταθερό για να μην πετσικάρει και να μην κρεμάσει ποτέ , εδώ ορισμένοι κατασκευαστές κουφωμάτων προκειμένου να ρίξουν το κόστος παραγωγής αντί 2mm που πρέπει να είναι το σωστό πάχος του χαλύβδινου κυλοδοκού χρησιμοποιούν 1mm ή 1,5mm γιατί τους κοστίζει λιγότερο, με αποτέλεσμα το κούφωμα να κρεμάσει και να πετσικάρει μετά από λίγο καιρό. Εδώ υπάρχει θέμα επειδή οι ενισχύσεις αυτές είναι εσωτερικά στα προφίλ και δεν μπορεί ο πελάτης να επιβεβαίωση το σωστό πάχος των 2mm είναι το σημείο που οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν την παρατυπία γι’ αυτό πρέπει να το επισημάνετε και να το απαιτήσετε.
 2. Δώστε βάση στους θαλάμους του προφίλ, μετρήστε τους θαλάμους που έχει το προφίλ της κάσας και του φύλου της σειράς που σας προτείνουν να αγοράσετε, όσο περισσότερους θαλάμους τόσο καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση θα σας προσφέρουν, βέβαια όσο αυξάνετε ο αριθμός των θαλάμων καθώς και το πάχος των προφίλ τόσο ανεβαίνει και το κόστος των κουφωμάτων.
 3. Ειδικά Στην περίπτωση των κουφώματα αλουμινίου όπου υπάρχει κίνδυνος να διαβρωθούν(σε παραθαλάσσιες περιοχές) και να υδροστατούν πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και να επισημάνετε στον κατασκευαστή ότι προκειμένου να μην υπάρξει διάβρωση ή τουλάχιστον να μειωθούν οι πιθανότητες, Πρέπει Οπωσδήποτε η βαφή να είναι υπέρ ανθεκτική και όχι ένα απλό Ral χρώμα. Τα Ral είναι βαφές με τα λιγότερα micra σε πάχος βαφής (γύρω στα 18 micra) που υπάρχει και δεν το συνιστώ γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει διάβρωση και τα κουφώματά σας πολύ γρήγορα δεν θα βλέπονται .
 4. Αποφύγετε με κάθε τρόπο τα συρόμενα συστήματα, εκτός αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου και δεν γίνετε αλλιώς, με τα συρόμενα λοιπόν πρέπει τα να ξεχάσετε όλα περί θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας, απλά δεν θα σας καλύψουν, επιλέξτε σε κάθε περίπτωση ανοιγόμενα κουφώματα γιατί εφαρμόζουν με λάστιχα και κλειδώνουν περιμετρικά σε πολλά σημεία.