Sharing is caring!

Τα συνθετικα κουφωματα PVC είναι η καλύτερη επιλογή για τους παρακάτω αδιαμφισβήτητους λόγους.

 • Επειδή είναι πιο οικονομικά

Ο πρώτος λόγος είναι η χαμηλή τιμή τους. Προσφέρουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των κουφωμάτων αλουμινίου με το παραπάνω, σε τιμή χαμηλότερη περίπου κατά 40% και αυτό οφείλετε στην υψηλή εκβιομηχάνιση της παραγωγής τους, αλλά η τιμή τους δεν είναι ο μόνος λόγος που τα καθιστά ως την καλύτερη επιλογή.

Οι βασικότεροι λόγοι που καθιστούν τα συνθετικά κουφώματα PVC ως την καλύτερη επιλογή είναι οι παρακάτω.

 • Προσφέρουν κορυφαία θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Είναι πυράντοχα και αυτοπεριοριζόμενα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • Είναι αδιάβροχα και προσφέρουν υψηλή προστασία ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες βροχής και αέρα.
 • Δεν χρειάζονται συντήρηση και καθαρίζονται εύκολα.
 • Στην περίπτωση των έγχρωμων κουφωμάτων η ειδική επένδυση που χρησιμοποιείται για να μοιάζουν με ξύλινα προσφέρει ποιότητα, άριστη αισθητική και μεγάλη αντοχή στον χρόνο ακόμη και όταν τα κουφώματα βρίσκονται πάνω στο κύμα.
 • Δεν πετσικάρουν, δεν κρεμάνε και δεν επηρεάζονται από το φως του ήλιου, όπως επίσης και δεν διαβρώνονται από την αρμύρα της θάλασσας.
 • Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ασφαλή με πιστοποίηση κατά της διάρρηξης.
 • Είναι κατασκευασμένα από πρωτογενές PVC-U γεγονός που τους δίνει διάρκεια ζωής τουλάχιστον τα 35 χρόνια.

Στους παραπάνω λόγους οφείλετε το γεγονός ότι οι αγοραστές σε όλη την υφήλιο, σε χώρες με χαμηλές αλλά και πολύ υψηλές θερμοκρασίες τα εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για την αντοχή και την αποτελεσματικότητα τους.

Όταν λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά στο δίλλημα αν θα επιλέξουμε κουφωματα PVC ή Κουφώματα Αλουμινίου μπορούμε να πάρουμε την απάντηση κάνοντας μία σύγκριση ανάμεσα στους δύο αυτούς τύπους κουφωμάτων όπως θα κάναμε αν θα συγκρίναμε 2 αυτοκίνητα , μόνον που αντί για να συγκρίνουμε την τελική ταχύτητα ή την ιπποδύναμη τους θα τα συγκρίνουμε στους εξής παρακάτω τομείς που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα των κουφωμάτων.

 1. Θερμομόνωση.
 2. Ηχομόνωση.
 3. Ασφάλεια.
 4. Αντοχή στον χρόνο.
 5. Τιμή αγοράς.

Μας ρωτούν συχνά εδώ στην Eco Bau τι είναι καλύτερο να αγοράσουν ένα κούφωμα αλουμινίου ή ένα συνθετικό και είναι λογικό να υπάρχει αυτή η απορία αφού ο κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να πουλήσει αυτό που τον συμφέρει.

Αν πας σε κάποιον που πουλάει κουφώματα αλουμινίου θα σου πει ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι τα καλύτερα, ενώ αν ρωτήσεις κάποιον που πουλάει συνθετικά κουφωματα PVC, θα σου πει ότι τα Συνθετικά είναι καλύτερα.

Εμείς λοιπόν εδώ στην Eco Bau δουλεύουμε με Συνθετικά Κουφώματα οπότε θα σου πούμε και εμείς ότι τα Συνθετικά είναι καλύτερα, αλλά θα σου πούμε και ΓΙΑΤΙ, θα σου δώσουμε νούμερα και τα νούμερα δεν λένε ψέματα.

Κατ’ αρχήν να σου πω ότι υπάρχουν πολλών ειδών κουφώματα συνθετικά και πολλών ειδών κουφώματα αλουμινίου.

Δεν είναι όλα ίδια.

Ένα ποιοτικό κούφωμα αλουμινίου είναι καλύτερο από ένα όχι ποιοτικό συνθετικό κούφωμα και το αντίστροφο, αλλά όταν έχουμε να συγκρίνουμε κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, κουφώματα αλουμινίου και κουφώματα συνθετικά, τότε το συνθετικό υπερτερεί και θα δούμε το γιατί αμέσως τώρα κάνοντας την σύγκριση στους 5 τομείς που σας ανέφερα παραπάνω.

Κατ αρχήν έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο, αυτός είναι και λόγος που εμείς εδώ στην Eco Bau δίνουμε 12 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Θέλω σε αυτό το σημείο να σε προτρέψω να κάνεις μια έρευνα να δεις τι εγγύηση δίνουν όσοι εμπορεύονται κουφώματα αλουμινίου όσον αφορά την αντοχή του υλικού και της βαφής, δες μερικές φωτογραφίες για να καταλάβεις τι σημαίνει διάβρωση στα κουφώματα αλουμινίου, το φαινόμενο αυτό ονομάζετε νηματοειδής διάβρωση και εμφανίζετε στα κουφώματα αλουμινίου ειδικά σε κατοικίες που βρίσκονται κοντά στην θάλασσα (νησιά) ή σε περιπτώσεις όταν ο σοφάς που έρχεται σε επαφή με το κούφωμα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε οξείδιο του ασβεστίου (κοινός ασβέστης) που έχει την ιδιότητα να διαβρώνει το αλουμίνιο.

synthetika-h-alouminiou-1
synthetika-h-alouminiou-2
synthetika-h-alouminiou-3
synthetika-h-alouminiou-4

Επίσης τα κουφώματα PVC έχουν καλύτερη θερμομόνωση με συντελεστή θερμοπερατότητας από 1.3 έως 0,6 W/m2K όταν τα αντίστοιχα αλουμινίου έχουν από 3,5 έως 1.9 W/m2k, όσο μικρότερος είναι αυτός ο συντελεστής τόσο λιγότερες είναι και οι θερμικές απώλειες που έχει το κούφωμα.

Το PVC σαν υλικό είναι πολύ πιο θερμομονωτικό και ηχομονωτικό σε σχέση με το αλουμίνιο ακόμη και όταν το αλουμίνιο είναι με θερμοδιακοπή.

Επομένως έχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, οικονομία στην τσέπη μας και μπορούμε απολαμβάνουμε την θέρμανση ή την ψύξη του σπιτιού μας χωρίς απώλειες.

Επιπλέον τα κουφώματα PVC έχουν και καλύτερη ηχομόνωση και αυτό γιατί το PVC είναι κακός αγωγός του ήχου, σε αντίθεση με το αλουμίνιο που ως μέταλλο είναι γνωστό ότι είναι καλός αγωγός του ήχου.

Ένας ακόμη λόγος είναι η ασφάλεια κατά της διάρρηξης. Χάρη στην ατσάλινη ενίσχυση που φέρουν στο εσωτερικό τους όλα τα πλαίσια των PVC κουφωμάτων, συνδυαστικά με τον πιστοποιημένο κατά της διάρρηξης περιμετρικό μηχανισμό κλειδώματος, μας προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια και μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Τέλος η τιμή αγοράς στα κουφώματα PVC είναι περίπου 40% χαμηλότερη από αυτή στα κουφώματα αλουμινίου λόγο της μεγάλης εκβιομηχάνισης της παραγωγής τους.

Νομίζω ότι δεν χωρά καμία αμφιβολία στο ερώτημα πια είναι η καλύτερη επιλογή κουφώματα PVC ή κουφώματα αλουμινίου?