Sharing is caring!

Η Eco-Bau είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές και επισκευαστές κουφωμάτων στην Ελλάδα. Ο λόγος που ασχολούμαστε με αυτό, είναι γιατί πιστεύουμε πως η επιλογή του PVC είναι η υπέρτατη λύση για της ανάγκες μιας κατοικίας, τόσο για την υψηλή του απόδοση όσο και για την αντοχή αλλά και την οικονομική του τιμή.

eco-bau

Τι είναι το PVC;
Το PVC ή PVCu είναι μια μορφή πλαστικού από μη πολυεστερικό, χλωριούχο πολυβινύλιο. Είναι επίσης γνωστό ως άκαμπτο PVC λόγω του ότι είναι σκληρό και συχνά χρησιμοποιείται για σωληνώσεις και κουφώματα.
 
Γιατί το PVC είναι ένα καλό υλικό για κουφώματα;
Το PVC έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ανθεκτικότητα, έχει αντοχή μακράς διάρκειας και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, καθιστώντας το τέλειο υλικό για τα παράθυρά σας. Αναγνωρίζεται επίσης για τη θερμική του αποτελεσματικότητά, την ηχομόνωση και την σχέση αξίας-τιμής. Για μεγαλύτερα τμήματα πλαισίων συχνά γίνετε χρήση ενισχυμένου γαλβανιζέ χάλυβα, για τη βελτίωση της αντοχής και της ανθεκτικότητας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ακόμα και στις πιο σκληρές καιρικές συνθήκες τα παράθυρά σας δεν θα πετσικάρουν και δεν θα σκουριάσουν, λόγω της ποιότητας και της φύσης της ειδικής κατασκευής του PVC.
 
Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του PVC για πλαίσια παραθύρων;
Το PVC έχει πολλά πλεονεκτήματα που το καθιστούν το ιδανικό υλικό για κουφώματα. Είναι γνωστό ότι παρέχει το υψηλότερο επίπεδο θερμικής μόνωσης, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και έχει αντοχή μακράς διαρκείας.
 
Χαμηλό κόστος – Το PVC είναι σημαντικά φθηνότερο από το αλουμίνιο και το ξύλο, ενώ ταυτόχρονα παρέχει περισσότερα οφέλη. Τα έξοδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα και τις λειτουργίες των παραθύρων, αλλά μπορείτε να περιμένετε μια πολύ πιο προσιτή τιμή επιλέγοντας ένα παράθυρο με κουφώματα PVC.
 
Χαμηλή συντήρηση – Το PVC τείνει να είναι τόσο δημοφιλές επειδή χρειάζεται πολύ λίγη συντήρηση. Eκτός από τον καθαρισμό μέσα και γύρω από τα πλαίσια μερικές φορές το χρόνο, μπορείτε να αφήσετε τα παράθυρά σας να φροντίσουν τον εαυτό τους. Σε αντίθεση με το ξύλο δεν θα δείτε τυχόν σημάδια φθοράς ή καιρικών φαινομένων λόγω της εξαιρετικά ανθεκτικής φύσης του υλικού. Το υλικό είναι επίσης εξαιρετικό στην παροχή ηχομόνωσης και μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον εξωτερικό θόρυβο κατά 70%.
 
Μεγάλη απόδοση – Τα παράθυρα PVC είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικά, έτσι ώστε η τοποθέτησή τους να συμβάλει πραγματικά στη μείωση του κόστους θέρμανσης και να διατηρήσει την ιδιοκτησία σας ζεστή. Λόγω της ανθεκτικότητας και της αντοχής, το uPVC είναι επίσης πολύ αξιόπιστο όταν πρόκειται για την ασφάλεια του χώρου σας.
κουφώματα pvc
 
Είναι επικίνδυνα τα παράθυρα και οι πόρτες του PVC;
Το PVC είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό που συχνά συναντάτε σε πλαίσια ασφαλείας διαφόρων κυβερνητικών οργανισμών. Τα παράθυρα και οι πόρτες της Eco-Bau από PVC έρχονται με μια σειρά από πιστοποιήσεις και βραβεία, έχοντας υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας. Τα πλαίσια μας uPVC κατασκευάζονται με τη δική μας τεχνολογία, που παράγεται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το σπίτι σας. Η ασφάλεια των πελατών μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς, γι ‘αυτό και λαμβάνουμε πρόσθετες προφυλάξεις ως εταιρεία φιλική προς το περιβάλλον και ανακυκλώνουμε πάνω από το 95% όλων των αποβλήτων μας.
Τα παράθυρα από PVC είναι τοξικά;

Το PVC είναι ένα απολύτως ασφαλές και μη τοξικό υλικό εφόσον δεν καίγεται, η παραγωγή του δεν προκαλεί καμιά βλάβη στο φυσικό περιβάλλον. Ακόμη και η καύση του PVC, δεν δημιουργεί τοξικούς περιβαλλοντικούς ρύπους. Τέλος, για να μειώσουμε τον αντίκτυπο στο περιβάλλον, εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια σταθερή πολιτική ανακύκλωσης, με πάνω από 16.000 τόνους ανακυκλώσιμο υλικό κάθε χρόνο.